Van Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://vanihl.meb.k12.tr
Adres : Ali Paşa Mahallesi. Suvaroğlu 1.Sokak. No 25 / A İPEKYOLU / VAN
VİZYON : 1968´den beri, Kâmil İnsaın yetişmesinde öncülük eden okulumuz; Karakterli & Kariyerli, Varlık gayesinin bilicinde, Kâmil gençlerin yetiştiği, Kendi hikâyesini yazan mekteptir. Ayrıca İmam-Hatip Liseleri İmamlık, Hatiplik ve Kuran Kursu Öğretmenliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığınca açılan orta öğretim sistemi içinde hem mesleğe hem yükseköğretime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumlarıdır.
MİSYON : Toplumun manevi değerlerine bağlı, çalışkan, bilgi ve birikimlerini insanlık yararına kullanan yenilikçi, hoşgörülü öğrenciler yetişmesine, uygun eğitim ortamlarında kaliteli eğitim vererek, onların gelişimlerine, ilgi, yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına yerleşmelerine katkı sağlamak.
BAŞARILAR :

Saatler : 08:00-12:00 12:50-15:20
Yabancı Dil : Arapça, Farsça & İngilizce
Isınma : DOĞALGAZ
Pansiyon :
Servis : Van´ın her noktasında servis imkanı olan merkezi bir yerdedir.
Ulaşım : Okulumuz Van merkezde bulunmaktadır. Ulaşım yaya olarak veya araçla rahatlıkla sağlanabilir. Merkezden Kampüs, Edremit, Araştırma, Kale, Bölge Hastanesi, İskele, Otogar, Havaalanı ve Yüniplik dolmuşları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Ali Paşa Mah. Süvaroğlu 1.Sokak No:25/A İPEKYOLU / VAN
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : MERKEZ